onze insteek.
We betrekken graag de eindgebruiker. Het stelt ons in staat de behoeftes, dromen, ervaringen en ambities van de gebruikers centraal te zetten. Naar ons idee schuilt de oplossing altijd in het ontwerpen van wat je in de ruimte gaat doen en met wie.
|
We werken aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken. We spelen in op ruimte, gebruik, gedrag, tijd en beleving en we geloven in de kracht van samen. Daarom werken we graag aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken. We begeven ons in de actualiteit en dragen vanuit ontwerpkwaliteiten bij aan het maatschappelijk debat.
|
We krijgen energie van complexe opgaven.
Opgaven die lastig te kaderen zijn door alle factoren en belangen die meespelen, zoals: het gebrek aan een voor de hand liggende probleemeigenaar, de betrokkenheid van meerdere stakeholders en de diversiteit aan behoeftes. Onze rol hierin is te verbinden en samenhang te creëren in de ruimtelijke vertaling. |
onze werkwijze.
We ontwerpen onderzoekend. We geloven in een stevige onderbouwing gepaard met het oprekken van grenzen binnen de gestelde kaders: cross-disciplinair, sector-overschrijdend en een tikkeltje eigenwijs.
|
We ontwerpen inclusief. Om gebruik en interacties mogelijk te maken, ook, of misschien wel juist, voor mensen die zeer specifieke behoeften hebben.
|
We ontwerpen integraal. We spelen in op ruimte, gebruik, gedrag, tijd en beleving. De gelaagdheid van de verschillende waarden integreren we tot een samenhangende ontwerpstrategie.
|
Wij zien onderzoek en ontwerp niet als complementaire disciplines,
veel meer nog liggen ze besloten in ons als makers.
onze vaardigheden.
onze producten.
In essentie ontwerpen we de fysieke omgeving. Onze ruimtelijke ingrepen zijn fijngevoelig, no-nonsens en dienend aan het gebruik. We ontwerpen om een gewenste gemoedstoestand te faciliteren, uiteenlopend van geborgenheid, bescherming en bezinning, tot uitdaging, activatie en dynamiek.
Ondersteunend aan onze ontwerppraktijk werken we ook aan: Instrumenten. Elke vraag is anders en dus niet eenzijdig op te lossen. Bij iedere opgave wordt bepaald welke methode en technieken in te zetten om het meest effectieve resultaat te behalen. In vele gevallen worden instrumenten op maat ontwikkeld.
|
Tussenproducten. Om de essentie van het probleem, de vraag achter de vraag, over te dragen, ontwerpen we tussenproducten. Deze tussenproducten vormen de onderlegger voor het (ruimtelijk) ontwerp. Ze houden kernwaarden vast, en verbeelden deze. Zo is kennis uit het voortraject te ontsluiten en in te zetten in de volgende fase.
Publicaties. Als onderzoekers documenteren we onze inzichten en bevindingen. Dit doen we in opdracht, op eigen initiatief en als onderdeel van diverse expertisecentra waar we aan verbonden zijn. Vaak focust de publicatie zich op een bepaald thema, zoals co-creatie, of ontwerpen voor de zorg. Soms is het een beeldverslag van een specifieke casus, waar de waarde van de onderzoekscomponent wordt uitgelicht.
|
Nieuwe kennis. We ontwikkelen nieuwe kennis. Door het ontwerpen van overdraagbare generieke waarden en bouwstenen gedurende het voortraject, dragen we bij aan kennisdeling in het vakgebied, gekoppeld aan de actuele thematiek van de opgave.
Bijvangst. De waarde van werken met mensen, ligt vaak juist in de interactie, in de ervaring van het samen doen. We genereren collectieve kennis, ten behoeve van een concreet vraagstuk. Die kennis en ervaring dienen een doel, maar zijn ook een resultaat op zich. We noemen dit bijvangst. Deze vertaalt zich in bewustwording, gedeeld eigenaarschap, verantwoordelijkheid, draagvlak en persoonlijke ontwikkeling.
|