binnen de context. Als interieurarchitecten houden we van het bewegen binnen gegeven kaders. We voelen ons prettig bij het verhouden tot een bestaande context, deze te analyseren de kwaliteiten te borgen, kansen te signaleren, maar nemen ook de ruimte deze context te bevragen. Een kritische reflectie op wat er ligt in relatie tot inzichten op basis van eigen onderzoek, ontbreekt dan ook nooit aan het proces.
buiten de kaders. Wat ons betreft staat ruimdenken voor het lef tonen om (jezelf) uit te dagen en grenzen op te rekken. Niet door de sloophamer te hanteren, maar juist door doortastend te verkennen waar de kans op waarde vergroting ligt. Het is nauwgezet balanceren tussen het behartigen van de belangen van alle betrokken stakeholders en het behouden van een ‘open mind’ om juist ruimte te geven aan het onverwachte, de ontdekking, die nieuwe vondst, die maakt dat het ontwerp uitstijgt boven de verwachting en meer wordt dan de som der delen.
|
onderzoekend ontwerpen. Onderzoek en ontwerp zijn bij ons onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We specialiseren on daarbij in het empathisch en empirisch onderzoek. We proberen generieke beeldtaal te geven aan de beleving en aspiraties van de eindgebruiker en deze te tastbaar en concreet te vertalen naar de vormgeving van hun dagelijkse omgeving.
wisselende lens. Van structuurvisie tot popnagel: alles heeft invloed op het ontwerp en dus de uiteindelijke beleving van de ruimte. Om hier een eenduidig plan voor te ontwikkelen zijn we getraind te schakelen tussen deze verschillende schaalniveaus. De vaardigheid steeds van lens te verwisselen, maakt ons een veelzijdig kijker, die de essentie van ambitie, visie en missie van de opdrachtgever weet te bewaken. Vanuit die schakelpositie op verschillende schaalniveaus, pakken we graag een regisserende rol in het proces, waarbij we sturen op de integratie van alle onderdelen.
|
strategisch ontwerpen. ‘Wij ontwerpen ruimtes die meebewegen met de behoefte van het moment’, is de openingsquote op onze website. Wat we hiermee zeggen, is dat we met het ontwerp de passende oplossing geven voor de actuele vraag, maar hierbinnen tegelijkertijd ruimte proberen te geven aan veranderlijkheid, flexibiliteit en toekomstige ontwikkelingen. Dit geven we een plek in het ruimtelijk ontwerp, door naast vaste en uitgesproken kaders ook vooral ‘mogelijkheden tot gebruik’ vorm te geven. Tevens geven we actief vorm aan het proces. Samen met de organisatie ontwikkelen we een strategie in relatie tot fasering, ruimte voor experiment, flexibiliteit en wendbaarheid.
|
circulariteit.
|
de fysieke ruimte.
de context, de fysieke kaders, de historie, de configuratie, de functionaliteit, de indeling, de aaneenschakeling van ruimte, de inrichting, de materialen, de leefbaarheid. |
sociaal welzijn.
de cultuur van de organisatie, de omgangsvormen, de relaties, de zijnsvraagstukken, de groeimogelijkheden, de veiligheid, de bijdrage. |